Grävmaskin. Foto: Skoob Salihi/P4 Väst
Uddevalla

Nu är Ikea-starten nära

1:29 min

Efter många förseningar så går det nu helt planenligt med IKEA-projektet på Östra Torp i Uddevalla. En byggstart är inte långt borta.

– Vi tycker ju det är jättespännande att komma igång. Så det ser ju jättebra ut nu när allt håller tidsplanen, så att vi kan komma igång till sommaren, säger Sara Carlsson på IKEA till P4 Väst.

Så det blir byggstart någon gång i sommar?

– Det hoppas vi på, säger Sara Carlsson.

Gunnilla Hedlund, som är projektledare på Uddevalla kommun, drar lite av en lättnadens suck när hon berättar att nu verkar planeringen hålla.

Tomten som IKEA valde var inte så lätt att bygga på och olika problem med beredningen har både fördyrat projektet och försenat det ett par år. Så sent som i vintras verkade den senaste planeringen spricka, men så kom kyla och torrt väder och nu kommer tomtmarken att vara byggklar om några veckor.

Det är bara mindre arbeten kvar när IKEA tar över marken den 1:a juli, och under sommaren kommer också Torpvägen som går genom området få ny asfalt så det blir lite lättare för de som bor utefter vägen.

Någon gång nästa sommar kan varuhuset vara klart och IKEA är redan på gång med de förberedelserna.

– Vi började redan i mars med rekryteringen och den kommer att pågå till början av sommaren då den stora rekryteringen sker, säger Sara Carlsson presskontakt på IKEA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista