Trollhättan

Trivselvärdar hotades av man med machete

Två trivselvärdar i Trollhättan fick i mars en samtal från en hyresgäst som berättade om en knivbärande man i området. När trivselvärdarna kom till platsen visade det sig att mannen bar en machete.

Två trivselvärdar i Trollhättan fick i mars ett samtal från en hyresgäst som upprört berättade att en granne hotats med kniv av en man.

Mannen fanns fortfarande kvar i trapphuset och trivselvärdarna tvekade över att åka dit utan polis, men bestämmde sig till slut för att åka till platsen och invänta polis där. Ovetandes om vad som väntade.

När de väl kom fram var allting lugnt, barnen lekte på gården och någon knivman syntes inte till.

Trivselvärdarna fortsatte upp i trapphuset och hörde en man som mumlade längre upp i trapphuset. När mannen kom ner visade det sig att kniven i själva verket var en stor machete.

Trivselvärdarna flydde ut på gården och mannen följde efter, skrikande och viftandes med macheten. Efter ungefär en kvart kom polisen till platsen och kunde ta hand om mannen.

Trivselvärdarna har nu anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista