Vänersborgsmän välkomnar våren

1:20 min

Under lördagskvällen ska våren sjungas in på allvar i Vänersborg när Par bricoles manskör tar gemensam ton i Folkets hus och under förmiddagen slipade herrarna på de sista detaljerna under ledning av Björn Hård af Segerstad.

– Vi försöker göra någon konsert per år och i år blir det vårkonsert. Det blir blandat med vårsånger och lite modernare sånger och lite glada upptåg, säger Björn Hård af Segerstad.

Kören, som har åtminstone 150 år på nacken, ska i höst få en ny utmaning. Då ska Par bricoles manskör försvara de svenska färgerna i en körtävling i Spanien.

– Det är jättespännande, säger Björn Hård af Segerstad. Jag tycker att kören har vuxit och fått en stabilitet och blivit såpass bra att vi behöver nya utmaningar. Vi får se, men vi tävlar mot oss själva i första hand. 

Men innan spanjorerna gäller det att charma vänersborgarna och andretenoren Holger Svedung tror inte att det kommer att bli några problem och tycker att det finns flera anledningar att komma och lyssna.

– Ja, givetvis att det ska låta bra och att det är vår men jag tror också att vi sprider glädje, säger han. Det måste vi göra när vi har så här trevligt tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista