Sotenäs

Greenpeaceaktivister attackerades

0:31 min

När Greenpeace besökte Smögen under söndagen för att prata med fiskare och informera om reglerna för trålning i området Bratten blev situationen hotfull. En man hotade bland annat dem med ett stort tillhygge.

Mannen måttade knytnävsslag mot dem och hotade även dem med ett tillhygge.

Jan Isaksson som är havsmiljöansvarig och volontären Anna Sjöwall var i Smögen för att informera om de regler som gäller i Natura 2000-områden då en man blev hotfull och begärde att de skulle försvinna från platsen.

Greenpeaceaktivisterna hade satt upp en affisch på en stolpe i närheten av mannens sjöbod och det var han nycket upprörd över.

– Tyvärr så händer det ju då och då när vi konfronterar representanter för fiskerinäringen att enskilda individer tar det väldigt hårt och tappar fattningen och går till handgripligheter men tack och lov så hör det till ovanligheterna, säger Jan Isaksson havsmiljöansvarig på Greenpeace som var på plats i Smögen.

Volontären Anna Sjöwall blev också attackerad.

– Det klart att det är lite obehagligt och jag tycker det är konstigt när folk reagerar på det här sättet utan ens ha haft en diskussion med en innan, säger Anna Sjöwall på Greenpeace.