Kungshamn

Greenpeace får skyltkritik

Länsstyrelsen kritiserar Greenpeace för organisationens kampanj i helgen där de sätter upp skyltar i fiskehamnar längs västkusten.

Länsstyrelsen överväger att polisanmäla Greenpeace då de på skylten använder Länsstyrelsens logotyp utan tillstånd.

På skyltarna står det att man måste ha tillstånd för att fiska i så kallade Natura 2000-områden, men detta är ännu inte utrett enligt Länsstyrelsen som anser att det är en annan lagstiftning som gäller.

– Det är ett rent övergrepp, läser man det som oinsatt tror man helt klart att det kommer från oss, säger Fredrik Larsson som är länsfiskekonsulent.

Efter att skyltarna har kommit upp ute i fiskehamnarna är det många som hört av sig till länsstyrelsen som då fått förklara att de inte står bakom Greenpeace budskap.

Men trots motsättningarna anser Jan Isaksson, havsmiljöansvarig på Greenpeace att det var rätt att ha med länsstyrelsens logga på affischerna:

– Det är väldigt relevant att länsstyrelsen, genom de här skyltarna, blir upprigda av yrkesfiskarna och tvingas förklara sig, det är deras skyldighet, säger Jan Isaksson.

Vad säger du om deras kritik att ni använt deras namn felaktigt?

– Vi har inte använt deras namn felaktigt, tvärtom är det deras ansvar att informera om vilka regler som gäller i natura 2000-områden, säger Jan Isaksson.