Saabs konkursförvaltare Anne-Marie Pouteaux och Hans Bergqvist. Foto: Victor Jensen/P4 . Foto: P4 Väst.
Saabs konkurs

Konkursförvaltarna håller tyst

Försäljningen av Saabs konkursbo pågår för fullt, men konkursförvaltarna vill inte säga hur det går. I ett mejl till P4 Väst skriver Hans Bergqvist att man inte lämnar några kommentarer.

Konkursförvaltarna skriver att det inte kommer kommentera något förrän de har något nytt att säga.

Enligt Youngmans vd Pang Qingnian skulle konkursförvaltarna välja ut två av de intresserade företag den 15 maj. De två skulle sedan göra upp om Saab, men konkursförvaltarna kommenterar inte heller det.

Hur många intressenter som finns kvar i kampen om Saab är också oklart, enligt uppgifter till P4 Väst är indiska Mahindra och Youngman med. Men det kan finnas ytterligare företag som siktar på att bli nya ägare till Saab.

För PR-byrån Springtime uppger att man företräder en av Saabspekulanterna och tidigare uppgifter har gjort gällande att det skulle handla om ett japanskt-kinesiskt konsortsium som är intresserade av elbilsproduktion.

Konkursförvaltarna har tidigare sagt att det finns en "handfull" intressenter. Att alla var ute efter Saabs varumärke och att de vill ha bilproduktion i Trollhättan, men det utifrån olika affärsmodeller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista