Sjukvård

Oro för röntgenflytt i Strömstad

I Strömstad är man fortfarande oroliga för att röntgenmottagningen på Strömstad sjukhuset ska försvinna. Det trots löftet från regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson att avdelningarna labb och röntgen blir kvar ett tag till.

I förra veckan lovade regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson att beslutet att lägga ner lab och röntgen på de mindre sjukhusen inte ska verkställas. Sven Moosberg som sitter i kommunstyrelsen för Strömstadspartiet, är med i den tvärpolitiska grupp som agerar mot nedskärningar i vården, och han säger att dom fortfarande är rädda för att röntgen ska försvinna från Strömstads sjukhus.

– Att röntgen blir kvar på Strömstads sjukhus är ett oeftergivligt krav, säger Sven Moosberg.

– Vi har en bra röntgenutrustning, den fungerar i många år till. Man ska inte behöva åka ner till Uddevalla eller NÄL för att röntga ett brutet finger.

– Jag tror att politikerna börjar inse att det här var inte ett så bra förslag, och jag tror inte att politikerna var riktigt uppdaterade på vad tjänstemännen föreslog. Ändå har man tagit beslut om det.

Den tvärpolitiska gruppen, där delar av ledningen för Strömstads kommun sitter med, bildades i samband med att nattjouren flyttades ut från Strömstads sjukhus förra sommaren. Ett annat krav som finns kvar är att få behålla hela jourverksamheten på sjukhuset, trots att det inte är så många som anlitar nattjouren.

– Man kan ju tycka så rent statistskt, att mörka vinterkvällar, då händer det inte så mycket, säger Moosberg.

– Men på helgerna, vår, sommar och höst då är det mycket folk i rörelse. Vi säger att vi ska ha en heltäckande nattjour på sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".