Saab

Holmqvist: ”Det förvånar mig mycket”

Youngman ratades av konkursförvaltarna och förra vd:n för Volvo Lastvagnar Munkedalsbon Karl-Erling Trogen fördes fram som ny köpare. CLEPA:s vd menar att det är förvånande.

Nyheterna kring Saab var många under onsdagen.

Karl-Erling Trogen har under en längre tid arbetat för den här lösningen, uppger Lars Holmqvist, före detta vd för underleverantörsorganisationen Clepa för P4 Väst.

Holmqvist kan bekräftar att konsortiet existerar, men han tror inte på den lösningen.

– Det förvånar mig mycket för jag trodde vi pratade om väldigt stora summor som konkursboet skulle få för Saab och det har ju tidigare pratats om miljarder. Jag har svårt att tänka mig att ett sådant konsortium kan betala såpass mycket för Saab, säger Lars Holmqvist till P4 Väst.

– Men det kan ju vara så att man har skrapat ihop så mycket pengar att man även har varit finansiellt konkurrensmässig och kunnat konkurrera ut Youngman och Mahindra och Mahindra. Då måste jag säga att det är förvånadsvärt, men i sådana fall är det bara att önska de lycka till.

Vad tror du de ser hos Saab?

– Antingen ser man att man får någonting som är väldigt billigt, därigenom kan man göra en bra affär genom att skaffa sig en produktionsanläggning som är långt under de pris det skulle kosta att bygga upp en sådan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".