Victor Muller. Foto: Jessica Gow/Scanpix
Saab

Saabaffären nära slutet

Victor Muller är i Göteborg och han är där för att träffa konkursförvaltarna. Enligt P4 Västs källor tyder det på att en affär kan bli klar redan i veckan.

Efter drygt fem månader arbete verkar nu Saabs konkursförvaltare snart kunna lämna över nyckeln, till den stillastående fabriken i Trollhättan, till en ny ägare. För enligt uppgifter är konkursförvaltarnas mål att skriva under ett avtal redan nu i veckan – om inget oförutsett inträffar.

Elbilskonsortiet National Electric Vehicle Sweden, som ägs av bolag från Japan och Kina, finns kvar i försäljningsprocessen och är den troliga köparen av konkursboet, enligt flera personer som P4 Väst har pratat med. Företrädare för företaget besökte också Saabfabriken i Trollhättan under helgen för att visa fabriken för personer inom konsortiet.

Men Svenska Dagbladet skriver, med hänvisning till internationella källor, att förvaltarnas vilja att avsluta affären har stött på patrull i form av Riksgälden, då alla detaljer inte är klara med myndigheten. Något som tillbakavisas av kommunikationschef Unni Jerndal.

– Det stämmer inte. Vi har inga möjligheter att blockera någon affär och det är konkursförvaltarna som sköter affären, säger hon till P4 Väst.

Samtidigt är den tidigare ägaren Victor Muller på väg till Göteborg där han enligt en källa till P4 Väst ska träffa konkursförvaltarna för att reda ut de sista frågetecken.

– Jag kan inte säga någonting om vad jag ska göra i Sverige, skriver Muller i ett SMS till P4 Väst.

Men hans ankomst till Sverige signalerar att en affär är nära förestående, enligt P4 Västs källor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".