Saabfabriken till vänste och före detat näringsministern Maud Olofsson till höger. Foto: Eric Abel, Pontus Lundahl/Scanpix.
Saab-diskussion

”Företaget lönade sig inte”

”Företaget lönade sig inte” eller "Utmärkt och redigt klargörande från Maud!"? Åsikterna gick i sär på P4 Västs hemsida i går efter att KU:s riktat Saabkritik mot Maud Olofsson, före detta näringsminister.

Att Saab engarerar vet vi på P4 Väst. Och i går var det tydligt efter att Konstitutionsutskottet i går riktat kritik mot före detta näringsminister Maud Olofsson när det gäller Vladimir Antonovs vara eller icke vara i Saab.

Bland annat skrev signaturen Kalle så här.

KALLE
"Hallo eller, dåliga bilar? Jänkarna förstörde Saab. Dold agenda? Finns inte här, det är helt klart att regeringen med Moad vid rodret gjorde ett uselt jobb."

Flera kommenterade och menar att det inte är någon idé att klaga på politikerna.

LARS
"Inse fakta, företaget lönade sig inte, det är obegåvat att konspirera om dolda agendor gällande att politiker inte ville ha kvar företaget. Det var dåliga bilar, därför gick företaget omkull. Passa nu på att njuta av andra bilar, och att tjatet äntligen är till ända."

Och flera andra i kommenteringsfältet riktade kritik mot regeringen och politikerna. Signaturen Mac skriver så här.

MAC
"Kanske man som politiker ska granska sitt eget handlande istället för att skylla ifrån sej på nån annan."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista