Billigt markarbete kan bli en dyr affär

1:17 min

Polisen och Skatteverket varnar för oserösa asfaltläggare som just nu reser runt i Dalsland och erbjuder sina tjänster. Det kan bli en dyr affär säger Kajsa Brandt på Skatteverket.

- Om det utförda arbetet kostar 10 000, kommer det till arbetsgivaravgift på 3000, sedan kommer skatten på 30%, så tolat kan det gå på drygt 16 000kronor säger Kajsa Brandt på Skatteverket.

Skatteverket får tips om var arbeten som gjorts och då kontrollerar de alltid om jobbet gjorts av ett företag med giltigt F-skattebevis.

Att många utländska företag just nu reser runt och erbjuder sina tjänster har kommunchefen Svante Melander i Åmål själv märkta av. Under se senaste sex veckorna har de knackat på hans dörr tre gånger med sina erbjudanden om asfaltering.

Även Fredrik Pettersson från Företagarna i Åmål har märkt av problemet för inte nog med att det kan blir dyrare, det kan dessutom behöva göras om.

- Företagare i Åmål berättar att det är många som fått åka ut och rätta till arbeten somn gjorts felaktigt, berättar Fredrik Pettersson som själv blivit uppringd för att rätta till markarbeten som gjorts fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista