TROLLHÄTTAN

Stor vattenläcka i Trollhättan

En större vattenläcka upptäcktes strax efter 18 på fredagskvällen vid Överby köpcentrum i Trollhättan. Marken är underminerad och stolpar har fallit omkull, enligt polisen.

Det var en huvudledning som går in mot en Siba-butik som sprang läck.

Räddningstjänst och en polispatrull åkte till platsen och ledningen var avstängd strax innan sju på fredagskvällen. Men vattnet hann tränga in i ett källarförråd hos en möbelaffär innan den brustna ledningen stängdes. 

Räddningstjänsten arbetade under kvällen med att pumpa bort vattnet, men det var oklart exakt vilka mängder det rörde sig om.

– Men polispatrullen på plats säger att det är en stor sjö, sa Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, tidigare under kvällen.

Räddningstjänsten avslutades sitt arbete efter ett par timmar. Sedan tog Trollhättan energi över, och under lördagen var de på plats för att laga ledningen.

– Det kan ta några dagar innan man sätter på den igen, men vattensystemet fungerar ändå på köpcentret säger rörnätschefen Jörgen Aronsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista