Dennis Fredriksson. Arkivbild. Foto: P4 Väst.
Uddevalla

Nya badhuset – en besvikelse

Uddevalla Sims klubbchef, Dennis Fredriksson, är inte nöjd med det simhallsförslag som presenterades igår. Politikerna har inte förstått simföreningens behov anser han.

– Det är ju svårt att vara negativ när politikerna vill satsa 400 miljoner på en simhall i Uddevalla men däremot ställer jag mig frågande till att man inte gjort en riktig behovsanalys och konsekvensanalys av det här förslaget, säger Dennis Fredriksson.

Dennis Fredriksson ställer sig frågande till varför det bara planeras en undervisningsbassäng när det absolut finns behov av en till, och dessutom ifrågasätter han planerna på det som i praktiken är två hopbyggda 25-metersbassänger. Den lösningen omöjliggör tävlingar på 50-metersbana.

Ändå ska det bli en läktare utefter hela bassängen.

– Man ritar och möjliggör för att titta på 50-meterstävlingar men man kan bara anordna 25-meterstävlingar, säger Dennis fredriksson som inte tycker att politikerna lyssnat efter simklubbens behov.

– Nej det har de absölut inte gjort utan det finns ju lösningar som är mer lämpade för framtiden än andra och det här är en ganska dålig lösning, säger Dennis Fredriksson.

Nu vill Dennis Fredriksson få en snabb respons från politikerna.

– Jag tror att agerar de ganska fort så kan det här bli bra men drar det ut på tiden så kan det bli väldigt kostsamt och något vi får sota för i framtiden, säger Uddevalla Sims klubbchef Dennis Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista