När isen ligger i arenan blir det dyrare att göra i ordning den för andra event. Arkivfoto: Kristina Stulken/SR Väst.
Arena Vänersborg

Dyrare arenahyra när isen ligger

Det ska bli dyrare att hyra Arena Vänersborg under issäsongen. Det tycker Barn- och ungdomsförvaltningen i Vänersborg.

Det är dyrare att ställa i ordning arenan när isen ligger, och därför ska det också vara dyrare att hyra då. Närmare bestämt dubbelt så dyrt. Det är slutsatsen som dras i Barn- och ungdomsförvaltningens genomlysning av arenan. De lokala föreningarna ska fortfarande få hyra med 20 procent rabatt.

Förvaltningschefen Kent Javette och verksamhetschefen för kultur- och fritid, Håkan Alfredsson, skriver också att investeringar måste göras för att möta önskemålen om att få hyra arenan under issäsongen, det handlar då om att skaffa flyttbara väggar och ett nytt isolerat trägolv. Kostnaden för investeringen skulle finansieras om man hyr ut arenan för evenemang fyra till fem gånger per år under issäsongen.

I övrigt är genomlysningen positiv. Arenan är i stort sett fullbokad, förutom under högsommaren, den lockar cuper och läger till staden och intresset för att boka den ökar. De höga årliga kostnaderna och kritiken som riktats mot arenabygget lämnar inga spår i rapporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista