Mellerud

Mellerudsläraren sägs upp

Lärare sägs upp
1:00 min

Den lärare i Mellerud, som på kort tid anmäldes fyra gånger för förtal och ofredande av elever, kommer att sägas upp. Enligt facket är det på grund av arbetsbrist.

Förhandlingarna mellan Lärarnas Riksförbund och Mellerud kommun blev klara på måndagseftermiddagen. Enligt Mats Lindgren begärde kommunen en förhandling om uppsägning på grund av arbetsbrist, inte på grund av de polisanmärningar som gjorts. Kommunen har efter det pekat på minskat antal elever och minskad budget.                              

– Efter som vår medlem är sist anställd blir det uppsägning på grund av arbetsbrist säger Mats Lindgren, regionombud på Lärarnas Riksförbund, men medger att polianmälningarna var uppe i förhandlingen:

– Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte diskuterat det, men det fördes ganska snabbt undan eftersom man (kommunen) hade påkallat arbetsbrist, säger Mats Lindgren.

Sedan tidigare pågår en förundersökning mot läraren som inte är klar än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".