Alingsås tingsrätt den 4 juni 2012. Foto: Johanna Storm/Sveriges Radio
Långaredsmordet

Långaredsborna vill ha svar

1:29 min

Den första rättegångsdagen i Långaredsmålet blev en detaljerad skildring av hur det äldre lantbrukarparet mördades på sin gård i höstas.

– Man vill ha reda på varför, men jag tror inte att jag kommer att få svar på den frågan. De verkar kallhamrade, säger Robert Lygnestrand, bror till den mördade kvinnan.

I dag inleddes rättegången mot de män som misstänks för dubbelmordet på ett lantbrukarpar i Långared. Åklagaren Daniel Larson yrkar på livstids fängelse för de båda männen och inledde dagen med att beskriva gärningen. Hur dådet var noga planerat och kallsinnigt genomfört.

De två åtalade fortsatte att neka till brott, men för den yngre av dem är bevisläget mer graverande än för den andre; bland annat fann man i hans bil dna från ett av offren.

Dessutom framkom det att ett av vittnena fick ett hotfullt telefonsamtal i lördags, och det är nu oklart om hon kommer att höras i rätten.

P4 Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista