Foto: Scanpix.
Saabs konkurs

Saab Parts skapar bolag i USA

Saab Parts etablerar ett nytt dotterbolag i USA och Kanada. Det nya företag ska hålla den nordamerikanska marknaden med Saabs Originaldelar.

Saabs reservdelsbolag bildar nu ett dotterbolag i USA och Kanada för att se till att Saab-ägare ska ha tillgång till ett komplett utbud av eftermarknadsservice och reservdelar.

Det nya bolaget som startar sin verksamhet nu under juni kommer att heta Saab Automobile Parts North America och kommer att finnas representerat i alla 52 stater i USA med huvudkontoret i Michigan.

Företaget kommer också att ansvara för verksamheten på den kanadensiska marknaden.

– I dag finns cirka en halv miljon Saab-bilar på vägarna i Nordamerika - den största flotta av Saab på en enskild marknad i världen. Vår etablering i Nordamerika kommer att säkerställa att Saab-ägare i USA och Kanada har tillgång till Saab Originaldelar, serviceprogram och teknisk support, menar Lennart Ståhl, vd för Saab Automobile Parts AB.

Hur ser du på de uppgifter som finns om att någon av intressenterna till Saabs konkursbo inte vill köpa Parts?

– Jag har inga kommentarer till det. I vår verksamhet så bedriver vi utvecklingen och förändringen utifrån att vi ska vara ett fristående och självständigt bolag. Det påverkar oss inte i våra planer, säger Lennart Ståhl till P4 Väst.

Saab Automobile Parts

  • Antal anställda i Sverige: Nyköping ca 260, Trollhättan ca 50. Huvudkontor finns i Nyköping.
  • Företaget ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saabs reservdelar och tillbehör till samtliga Saabs auktoriserade verkstäder globalt.
  • Har ansvarat för Saab Automobiles reservdelshantering sedan 1960-talet.
  • Lageryta: ca 88 000 m³.
  • Lagerhållning: ca 70 000 artiklar.
  • Kapacitet: ca 30 000 orderrader/dag.
  • Gods motsvarande 50 långtradare distribueras ut varje dag.
  • Erbjuder logistiktjänster till externa företag och är logistikpartner till ett flertal företag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".