Flera elever skickade tillsammans ett brev till rektorn där de beskrev hur läraren bland annat kallat dem efterblivna. Foto: Scanpix
Mellerud

Läraren kallade elever efterblivna

P4 Väst har tidigare rapporterat om en lärare i Mellerud som sägs upp efter flera polisanmälningar. I ett brev till skolans rektor skriver flera elever att läraren bland annat kallat dem efterblivna.

I ett brev som P4 Väst tagit del av skriver flera elever att läraren kallade dem efterblivna och berättade högt på lektionerna vilka som hade gjort sämst ifrån sig på prov. Trots att de bad henne att låta bli.

Enligt brevet från eleverna, adresserat till rektorn på skolan, så kände flera elever sig påhoppade, de fick höra att de var dåliga och att ingen av dem skulle få något betyg.

I ett nedtecknat samtal med skolans rektor säger barnen att de inte ens ville räcka upp handen för att ställa frågor, eftersom de var rädda att bli utpekade för att inte förstå. Många hade också ont i magen och huvudvärk och kände stor oro inför lärarens lektioner.

Men skolan ändå har valt att inte göra någon egen anmälan till polisen, det är det privatpersoner som har gjort. Åklagare har också valt att inleda en förundersökning om förtal.

Läraren stängdes av och ska nu, efter förhandlingar med facket, sägas upp. Men anledningen till uppsägningen är arbetsbrist, fast att läraren anställdes så sent som i januari. Skolan har också, enligt uppgifter till P4 Väst, erbjudit kompenserande sommarskola till de elever som haft läraren.

P4 Väst har upprepade gånger sökt ansvariga kultur- och utbildningsförvaltningens chef Ann Hedencrona. Men hon har inte kunnat nås.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".