Bo Lundgren. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.
Saab

Riksgälden behåller Saab Parts

Riksgälden kommer att behålla Saabs reservdelsbolag - Saab Parts. Det avslöjar Bo Lundgren för Svenska Dagbladet. Anledning: Bolaget är värt mycket mindre än tänkt.

Nu vill Riksgälden satsa på reservdelar långsiktigt och utvidga rörelsen till fler bilmärken än Saab.

Bo Lundgren är inte bara Riksgäldsdirektör, snart är han även reservdelschef, det avslöjar han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Bakgrunden är att Saabs reservdelsbolag inte på långa vägar är värt 2,2 miljarder kronor - alltså den summa som Riksgälden ligger ute med sedan de löst Saabs lån i Europeiska Investeringsbanken (EIB).

Som P4 Väst tidigare rapporterat kommer inte elbilskonsortiet Nevs att köpa Parts.

-– Vi kommer att ta över Saab Parts AB om en köpare av konkursboet inte vill ha det. En köpare skulle i dag sätta ett värde på Parts som är mindre än det vi vill ha ut av bolaget. Bakom det ligger bland annat omstruktureringen och problem med konkurs hos distributören i USA, säger Bo Lundgren som också vill utveckla reservdelsverksamheten.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista