P4 Västs reporter Evelina Myrbäck och Ann Hedencrona, förvaltningschef i Mellerud. Foto: Lars-Göran Svensson.
Mellerud

Hedencrona: ”Inget polisärende”


P4 Väst har rapporterat om allvarliga anklagelser från elever mot en lärare på en skola i Mellerud. Nu kommenterar ansvariga förvaltningschefen Ann Hedencrona händelserna.

Enligt ett brev och anteckningar som P4 Väst har tagit del av så uppger flera elever att läraren har kallat dem efterblivna och inför hela klassen pekat ut vilka elever som gjort sämst ifrån sig och kränkt elever med sexuella anspelningar.

Läraren har polisanmälts, men inte av skolan utan av privatpersoner.

Enligt ansvariga förvaltningschefen, Ann Hedencrona, som inte vill ställa upp på en bandad intervju, bedömde skolan att det eleverna påstod sig ha utsatts för av läraren inte var ett polisärende.

Men man har ändå sett så allvarligt på situationen att läraren stängts av både från undervisning och att få vistas på skolan.

Skolan ska också stöttat eleverna genom samtal både med dem och deras föräldrar.

Som vi rapporterat tidigare så kommer också läraren att sägas upp med motiveringen arbetsbrist.

På frågan varför man inte nämner polisanmälningarna, eller de påstådda kränkningarna, hänvisar Hedencrona till sjunkande elevantal och att man inte hade koll på detta när läraren anställdes i januari i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista