Åmål

Privat vårdcentral redo för fler patienter

Trycket på Vårdcentralen Balder i Åmål kan komma att öka efter sommaren då två läkare sagt upp sig på  den offentliga vårdcentralen. Verksamhetschefen Stein Bergheim på Balder menar att kliniken kan anpassa sina framtidsplaner till vad som kan komma att ske med granncentralen.

--Vi har allmänna planer på utökning av verksamheten i olika grader, från ett lätt ökat patienttryck till att Vårdcetralen Åmål skulle lägga ner helt och hållet, men det är en ren spekulation, säger Stein Bergheim.

Han menar att även om hans klinik inte känner till planerna på framtiden för den offentliga vårdcentralen, så måste kliniken ta med olika scenarion i tankar om framtiden.

Om de som sagt upp sig  på den offentliga vårdcentralen i Åmål inte ersätts snabbt kan fler patienter komma att lista sig på den privata kliniken Balder. Men Stein Bergheim tror att hans klinik skulle klara ett ökat tryck.

– Ja, det räknar vi med för det skulle inte ske från den ena dagen till den andra, om det skulle ske. Som företagare ser jag det hela som en positiv utmaning att utveckla verksamheten.

 Maria Loewen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".