Helgens olyckor och brott

Här kan du läsa om vilka brott och olyckor som rapporterats in till polisen.

02:37 Misshandel, Grebbestad
Vid Kallsup Beach club är det flera som slåss med varandra. Flera av dem blöder. När ambulans och polis kommer till platsen vill ingen göra någon anmälan.

01:37 Misshandel, Strömstad
På Södra hamngatan blir en man nedslagen av okända gärningsmän. Anmälan om misshandel upprättas. Ingen gripen.

01:33 Våld och hot mot tjänsteman, Lilla Edet
På Låcktorps dans är det en ordningsvakt som som får problem med en gäst. Vakten blir hotad och vid ingripandet blir det tumult och gästen sätter sig i motvärn. En anmälan om våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman upprättas. Mannen och två stycken till omhändertas för fylleri.

00:33 Misshandel, Kungshamn
På Hamngatan blir en man född 62 misshandlad av flera gärningsmän. Han svimmar av och förs med ambulans till Norra Älvsborgs länssjukhus. Flera vittnen till händelsen men ingen är gripen.

 

Lördagens händelser

18:51 Olycka, Strömstad
En äldre norsk medborgare omkom i en olycka på en ö utanför Strömstad tidigt på lördagskvällen. Ett ögonvittne berättar för TT att mannen hade klättrat upp på en klippa när olyckan inträffade. Han föll kring tre meter med huvudet före och hamnade i havet. Andra på ön, liksom personal på en ambulanshelikopter som kom, försökte att rädda mannens liv. Men klockan 18.51 konstaterade läkare att han var död. Polisen betecknar omständigheterna kring olyckan som "oklara".

14:07 Misshandel, Trollhättan
På Kungsgatan i centrala Trollhättan blir en man slagen av en annan man. Mannen blöder ifrån munnen. Gärningsmannen grips senare av polis. En förundersökning startar och förhör kommer att hållas med gärningsmannen.

13:37 Trafikbrott, Lilla Edet
På riksväg 45 i riktning mot Göteborg var det en bil som körde trafikfarligt. Enligt bilister hade bilen varit på väg ned i diket flera gånger. Bilen hittades senare tom vid Götagrillen. Ifrån bilen har en man och en kvinna i 40-50 årsåldern försvunnit i okänd riktning. Båda uppfattades som påverkade av någon substans. Spaningsuppslag saknas och insatsen avbryts.

12:23 Båtstöld, Åmål
Två män och två kvinnor greps vid Säby misstänkta för en båtstöld. En av männen och en av kvinnorna hade även en mindre mängd narkotika på sig och står även misstänkta för narkotikabrott, innehav och eget bruk. Det var i går som männen och kvinnorna ska ha stulit en båt som de körde på sjön Ånimmen. De misstänkta ska sedan ha lämnat båten vid den nordligaste delen av sjön.

04:47 Rattfylleri, Hällevadsholm
En bil kontrolleras, föraren av bilen uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och medtas för kroppsbesiktning. Han är misstänkt för att ha kört bil under påverkan av narkotika.

01:39 Rattfylleri, Vänersborg
Vid rondellen i närheten av Mulltorps skola kolliderar två bilar. Parten av den ena bilen uppfattas som berusad och han försöker även smita ifrån platsen. Den andra parten hindrar honom ifrån att göra det. Mannen medtas misstänkt för rattfylleri och en primärrapport skrivs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista