Bild från insidan av den före detta Saabfabriken som nya ägaren Nevs äger. Foto Cajsa Karlsson/Sveriges Radio P4 Väst
Nevs köp av Saab

Nevs hyr ut Saabs labblokaler

1:23 min

Saabs nya ägare Nevs kommer låta andra företag hyra in sig i testanläggningen inne på fabriken i Trollhättan. Det för att den ska utnyttjas så mycket som möjligt menar företaget.

– Vi är positiva till samarbeten med andra för att fullt kunna utnyttja de tillgångar som vi har efter genomförd affär, det vill säga closing här under sommaren, säger Mikael Östlund, presschef på Nevs.

Nevs vill att den testanläggning som finns på Saabs fabrik ska användas så mycket som möjligt och därför kommer företaget, förutom att använda den själv, att hyra ut den till externa företag.

Även tidigare har anläggningen hyrts ut. Bland annat har konkursförvaltarna hyrt ut den för att få in pengar till konkursboet.

P4 Väst har tagit del av ett brev till "befintliga och potentiella kunder" där Nevs styrelseordförande Karl-Erling Trogen klargör att företaget kommer att hyra ut anläggningen.

Nevs presschef Mikael Östlund säger att det finns pågående kundrelationer sedan Saab Automobiles tid och även sådana som konkursförvaltare har i dag.

– Jag har inte tillgång till alla de avtal som eventuellt finns och som kan vara intressanta, men vi har en positiv attityd. Vi är öppna för samarbete för att kunna utnyttja våra tillgångar, säger Östlund.

Nevs skriver i brevet att företaget "välkomnar nuvarande och nya kunder att använda våra anläggningar på konkurrenskraftiga villkor".

Den tidigare vd för Saab Powertrain Kjell ac Bergström har varit ansvarig för verksamheten och han kommer även i fortsättningen att ansvar för den, men nu för Nevs räkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista