Flera olika pianon har placerats ut runt om i Uddevalla. Foto: P4 Väst.
Uddevalla

Mystiska pianon intar Uddevalla

Nu drar Uddevallakalaset igång och har man ögonen öppna kan man hitta tre pianon utställda i stan. Vem som helst får sätta sig och spela.

– Vi har bestämt var de ska stå och sen har räddningstjänsten kommit och burit dem, säger Benjamin Hedendal, arrangör för Uddevallakalaset.

Varför har ni ställt ut pianon runt om i stan?

– Tanken är att det ska finnas aktiviteter där man kan vara interaktiv och delta. Att man ska kunna sätta sig och spela och jamma. Det kan bli en jättestor folksamling och en kul grej, säger Annelie Nithander, arrangör för Uddevalla kalaset.

Hur lyckades ni skaffa pianon?

– Vi har annonserat, och sen kom det in hur mycket pianon som helst. Jag tror vi fick in 15 stycken, men vi valde ut de tre som var mest välstämda, säger Annelie Nithander

Vill du öva dina musikaliska förmågor, eller bara skaffa dig sådana finns pianon att spela på vid Kampenhof, på Kungsgatan och Drottningbron.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista