Det hus som 60-åringen brände ner under morgonen. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Frändefors

Skytten häktad - nekar till brott

Den man som i fredags sköt mot sin fru och hennes dotter i Frändefors häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordförsök. Mannen nekar till brott.

Mannen häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordförsök. Mannen själv menar att han inte har begått några brott. Åtal ska vara väckt senast den 13 augusti.

Det var natten till fredag som mannen sköt med jaktgevär mot sin fru och hennes barn i deras gemensamma villa utanför Frändefors. Kvinnan och barnet klarade sig undan varpå mannen brände ner två byggnader och även familjens bilar.

De första uppgifterna tydde på att mannen var ute och gick i området med sitt jaktgevär. I stället tycks det vara så att mannen hade befunnit sig i en byggnad på gården. Polisen var snabbt på plats och fick också kontakt med mannen som senare sköt sig själv i bålen.

Varför mannen gjorde som han gjorde är oklart och något som polisutredningen får visa.

– Vi har hållit förhör med några stycken men jag kan inte gå på vad de har sagt. Men det har inte kommit upp något nytt intressant än under utredning, säger kriminalkommissarie Sten Rune Timmersjö.

Mannens tillstånd har också försvårat förhören eftersom man inte kunnat hålla några längre förhör utan enbart kunnat delge mannen hans rättigheter.

– Några längre förhör är det inte tal om än så länge. När häktningsförhandlingarna är över börjar den stora utredningen, säger Sten Rune Timmersjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista