Uddevalla

Fängelse för gruppmisshandeln

Samtliga elva män som åtalats för gruppmisshandeln mot tre män i Uddevalla i slutet av maj döms till fängelse för grov misshandel. De döms till mellan tre månader och ett år och sex månaders fängelse.

Alla de elva män som åtalats för gruppmisshandeln mot tre män i Uddevalla i slutet av maj döms till fängelse för grov misshandel, enligt domen från Uddevalla tingsrätt.

Det var natten mellan 26-27 maj som de elva männen attackerad tre andra män, till synes helt oprovocerat när de var ute och åkte i sin veteranbil i centrala Uddevalla. Bråket började när en av de åtalade personerna sparkade på de tre männens bil.

De nu dömda männen är alla i 20-årsåldern. De ska ha utdelat både slag och sparkar mot de andra männen, som var i numerärt underläge. Sparkarna var riktade både mot huvud och kropp. De dömda männen har erkänt misshandel av normalgraden, men nekat till att det rör sig om grov misshandel.

Tingsrätten bedömer att någon annan påföljd än fängelse för de inblandade inte är tillräckligt.

Under rättegången riktades stort fokus mot den korta film som dokumenterat misshandeln, men enligt tingsrätten är inte enbart filmen tillräcklig för att ligga till grund för domen.

Några av männen döms även för andra brott, bland annat dopningsbrott, ringa narkotikabrott och rån.