Nordby köpcenter har skördat regnets frukter och slagit nya försäljningsrekord. Foto: Skoob Salihi/P4 Väst.
Handel

Guldregn för handeln

Regnet lockar shoppingsugna
1:26 min

Den regniga julimånaden tömmer badstränderna på folk. Istället går färden till butikerna för att shoppa. Och köpcentret norr om Strömstad verkar ha slagit alla rekord.

– Det har ju inte varit så vackert väder så att man kan vara på stranden, säger Ulla och Ingela, två av de som bytt hav mot handel.

Det går bra för butikerna i regniga juli. Det indikerar även de ordföranden för svensk handel som P4 Väst har ringt runt till. Magnus Carlsson i Dals-Ed är en av dem.

– Jodå, dom jag har pratat med tycker ju att handeln har gått bra denna sommaren. Det har väl att göra med att det inte är så mycket sol och bad, då shoppar folk i stället.

Men allra bäst verkar det gå för ett specifikt ställe, nämligen Nordby köpcenter norr om Strömstad. Där har man haft rekord med en omsättning på över 100 miljoner i veckan i juli. Ståle Lövheim är chef för Nordby Köpcenter.

– Vi har haft ungefär sex procent fler besökare i år än i fjol. Det betyder att vi har haft ungefär en miljon besökare och nästan 500 miljoner i omsättning. Nu har vi haft fem veckor i rad med en omsättning på över 100 miljoner kronor. Det är nya rekord för oss, jag är jättenöjd. Vi tror att det beror på det dåliga vädret, men också att vi ser en trend att folk spenderar mer tid på shopping nu än för några år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".