Tanum

Vill sälja värdelöst "guld"

Polisen har fått in flera samtal om att det står personer längs E6 som vill sälja guld till förbipasserande bilister. Men det är inte mycket att köpa, för det brukar visa sig att guldet är värdelöst.

Guldet blev till sand.

Ja, kanske inte sand men för de som har stannat till längs E6 vid Tanum och handlat guld ur någons bil så har upptäckten blivit att det så kallade guldet knappt är mer värdefullt än så.

Nu varnar polisen också för guldförsäljarna.

– När folk stannar vid dem vill de sälja guld till de som stannar. Det brukar visa sig att det är värdelöst, säger polisens presstalesman Teresia Lagnefors.

Vad kommer ni göra åt saken?

– Vi kommer nog inte göra så mycket mer. Vi hoppas på att det inte är någon som har köpt något. Vi kan göra en allmän tillsyn och kontrollera dem. Det viktigaste är att man inte köper något som verkar vara för bra för att vara sant. För då är det oftast inte sant, säger Lagnefors till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".