Foto: Paul Sancya/Scanpix.
Spykers stämning

GM: "Grundlösa anklagelser"

Efter att General Motors har läst igenom Spykers stämningsansökan säger man nu att ansökan saknar grund. Företaget kommer nu att "kraftfullt försvara företaget mot de grundlösa anklagelserna".

Efter att ha läst igenom Spykers stämningsansökan säger nu General Motors att ansökan saknar grund. Företaget kommer nu att "kraftfullt försvara företaget mot de grundlösa anklagelserna".

I går meddelade Spyker att sportbilstillverkaren stämmer den amerikanska biljätten General Motors på tre miljarder dollar, ungefär 20 miljarder kronor, för GM:s agerande i Saab-frågan.

James Cain, presstalesman på GM, ville i går inte lämna några kommentarer när P4 Väst kontaktade honom. Anledningen var att företaget inte hade läst igenom stämningsansökan.

Men nu har företaget gjort det och talespersonen Dave Roman menar att anklagelserna saknar grund.

– Vi kommer agera kraftfullt för att försvara företaget mot de grundlösa anklagelserna, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Saabs nya ägare Nevs uppger att stämningsansökan inte kommer påverka deras uppgörelse med konkursförvaltarna.

– Det här skall inte påverka affären. Vi har inte något med stämningsansökan att göra, säger presschefen Mikael Östlund till P4 Väst.

Även kinesiska Youngman och Pang Da har uttalat sig och företagen uppger för Reuters att man inte är inbladade i ansökan.

– Vi har inga fler kommentarer, säger en talesperson för Youngman.

– Vi har redan avsättning av medel för våra förluster på Saab, säger Pang Qinghua som är vd för Pang Da.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".