Bengtsfors

Skadades allvarligt i dressinolycka

En äldre man fördes allvarligt skadad till Sahlgrenska universitetssjukhuset i samband med en dressinolycka norr om Bengtsfors på tisdagseftermiddagen. De tre övriga som färdades på dressinen ska enligt räddningstjänsten vara chockade, men oskadda.

Olyckan skedde på Dal-Västra Värmlands Järnväg mellan Bengtsfors och Årjäng. Ambulans och räddningstjänst larmades till olycksplatsen strax efter klockan två.

När de kom fram var en man skadad, han andades men var okontaktbar. Enligt räddningschefen Anders Olsson var det i en kurva som mannen ramlat av dressinen.

– Troligtvis berodde olyckan på för hög fart, säger räddningschefen Anders Olsson till P4 Väst.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset vid halv fyra-tiden med vad polisen betecknar som allvarliga skador.

– Mannen slog i huvudet, men de andra klarade sig oskadda och kördes hem av polispatruller, säger Peter Adlersson, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

På Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst vill man inte uppge mannens hälsostatus. Mannen ska enligt polisens uppgifter vara äldre och från Holland.

Dal-Västra Värmlands Järnväg är en musiejärnväg utan reguljär tågtrafik. Dressinuthyrningen till turister är populär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".