Åmål

Åmåls djurpark saknar tillstånd

Trodde du att det fanns en djurpark i Åmål? Det gör det inte, i alla fall inte om du frågar länsstyrelsen. Djurparken, som funnits i flera år, saknar nämligen tillstånd för sin verksamhet.

– Jag blev tvärförvånad och lite irriterad faktiskt, säger Rickard Karlsson, föreståndare på Åmåls djurpark. Han menar att det var andra personer än han som skötte det administrativa när djurparken startades för flera år sedan.

På djurparken finns olika sorters gårdsdjur. Nu kommer den ideella föreningen som sköter parken skicka in den ansökan som krävs till länsstyrelsen.

Länsstyrelsen i sin tur avvaktar tills ansökan kommit in och kommer då att göra kontroll av djurens miljö och att djurparken har den kompetenta personal som krävs

Dessutom gör interna stridigheter i föreningen att styrelsen valt att avgå. Det är andra styrelsen inom loppet av ett år som avgår.

Stridigheterna inom föreningen handlar enligt Rickard Karlsson om medlemsutskick som inte gjorts och att vissa ogillar att hans häst och get går fritt utanför djurparken.

Den avgående styrelsens ordförande Catrin Eriksson vill inte kommentera ärendet. En ny styrelse ska väljas den 26 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".