Stort schaktras i Göta

Räddningstjänsten om jordskredet
0:40 min

Ett jordras i Göta bakom ett industriområde slet med sig stora schaktmassor från pappersbruket SCA:s depåer. Massan ska sedan runnit 200-300 meter genom den närliggande skogen.

Från början rapporterades det som ett större jordskred men när räddningstjänsten kom till platsen blev det tydligt om att det inte handlade om ett naturligt ras.

Istället hade en stor, lerig schaktmassa slitits från pappersbruket SCA:s depåer bakom industriområdet, mot älven sett, vid Josudalsvägen i Göta. Massan ska senare ha runnit en 200-300 meter genom skogen. Ingen ska ha skadats och massan har inte heller runnit ner i älven, riskerat kontakt med några byggnader eller blockerat någon väg. Situationen är enligt räddningstjänstens Peter Johansson under kontroll och räddningstjänsten ska nu ta hjälp av SGI, Statens geotekniska institut, för att utreda varför det hela skedde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".