En kvinna skriver i ett debattinlägg om hur hon och flera andra personer skadade sig när en överfull buss tvingades tvärnita för en lastbil utanför Torp. Arkivfoto: Västtrafik
Kollektivtrafik

Överfulla bussar skapar ilska

Sommaren innebär fler resenärer inom kollektivtrafiken i vårt område, något som kan leda till överfulla bussar.

I en insändare i dagens GP skriver en kvinna om en resa mellan Göteborg och Strömstad då en buss var så full att hon fick sitta i trappan med sina två barn och ingen ersättningsbuss hade satts in. När hon frågade chauffören om hur många som fick stå i gången fick hon svaret mellan 20-30 personer.

På väg ut från Torp blev chauffören tvungen att tvärnita när en långtradare körde ut framför bussen. Flera personer skadade sig när dom föll handlöst av inbromsningen skriver kvinnan.

- Det finns inga lagstiftningar som säger hur många bussarna kan ta, men vi vill tänka på säkerheten och i regionaltrafik ska inga behöva stå i gången, vi beklagar händelsen, säger Västtrafiks presstalesman till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".