Musiktävling

Finalisterna i Svensktoppen nästa

Nu är det klart vilka åtta bidrag som tävlar i finalen av P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa.

Av 945 inskickade bidrag har nu åtta låtar gått vidare till final. Imorgon börjar de åtta låtarna rullar på hög rotation i P4:s 25 lokala kanaler.

P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa arrangeras för femte året i rad. Både nya och etablerade låtskrivare och artister kan vara med och tävla med nyskrivna låtar. Vinnaren av musiktävling får sin musik spelad för en miljonpublik och har en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen

Låtarna som går till finalen utsågs av juryn bestående av Maths Broborg projektledare för Svensktoppen nästa, Christer Björkman, Melodifestivalgeneral, Carolina Norén, producent och programledare för Svensktoppen, Kerstin Behrendtz, musikredaktör och Kaj Kindvall, musikjournalist.

P4 Västs finalist Sofia Geidvik med låten "The Number One" gick inte vidare till finalen som arrangeras på Liseberg i Göteborg den 26 augusti.

Här är de åtta finalisterna:
P4 Blekinge: Vapenbröder – Vapenbröder
P4 Gotland: It makes me crazy – Clara Klingenström
P4 Gävleborg: Alla broar som jag bränt – Adam Sagström
P4 Göteborg: I wanna go – Tezza Ericsson
P4 Jönköping: Minnen från igår – Kalle Nilsson
P4 Stockholm: Drop the fight – Therese Fredenwall
P4 Västmanland: Real life fairytale – Elvira Fisk
P4 Uppland: From the start – Chris Michols

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".