1 av 3
Gunilla Wallengrens mamma är även hennes tränare. Foto: Caroline Gollungberg/P4 Väst
2 av 3
Gunilla Wallengren gör sig redo för en av de sista träningsrundorna. Foto: Caroline Gollungberg/P4 Väst
3 av 3
Gunilla Wallengren har siktet på paralympicsguldet. Foto: Caroline Gollungberg/P4 Väst

Gunilla Wallengren har siktet på paralympicsguld

Har siktet på paralympicsguldet
4:22 min

Med två och en halv vecka kvar till första tävling i paralympics satte i går Gunilla Wallengren från Hålanda personligt rekord på sträckan 2000 meter i rullstolsåkning. Hon känner sig taggad och i absolut bästa form när hon sätter sig på flyget nästa lördag.

– Jag hoppas ju att jag kommer att jag kommer kunna prestera på min absoluta topp och att jag skall kunna ta en medalj, säger Gunilla med andan i halsen efter uppvärmningen.

Självklart hoppas hon på ett guld nu när hennes form är betydligt bättre än innan.

– Jag tror att mycket handlar om att jag har fått en betydligt bättre start. Sedan har jag också blivit starkare i bålen. Jag var inte så stark där förut, men nu är det ett helt annat läge.

Men det räcker inte med Paralympics. På lördag tävlar Gunilla Wallgren i SM i Varberg. Bara en vecka innan hon flyger till London ska hon ta ut sina krafter, men det tycker hon känns bra.

– Jag får en avstämning där jag märker att allt känns rätt. Sedan har jag fem dagar på mig att fixa saker om det behövs, säger hon.

Gunilla Wallengren har offrat mycket tid som hon kunde lagt på arbete, vänner och pojkvännen i Norrland. Så frågan var självklar:

Är det värt det?

– Det får vi se efter London, men med allt jag har fått vara med om så har det helt klart varit värt det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".