Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
Västtrafik

Västtrafik slåss för fler tåg till Trollhättan

På torsdagen träffades Västtrafik och Trafikverket för att diskutera tågtrafiken mellan Göteborg och Trollhättan, men än är det inte klart som det blir så många avgångar nästa år som Västtrafik vill.

-- Vi är mycket tydliga över vad vi känner inför den tågplan som presenterats före sommaren, och i skeenet av det gemensamma trafikupplägg som vi har haft med trafikverket tycker vi den är oacceptabelt, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Det är efter det förslag till tågplan som trafikverket presenterat, som käppar i hjulet har satts för västtrafiks planer att köra kvartstrafik på Alelinjen, och halvtimmestrafik på sträckan mellan Göteborg -Trollhättan. Trafikverket anser att Göteborgs järnvägsstation inte räcker till för så många tåg som Västtrafik vill.

I mitten av september ska besked komma om nästa års tidtabell, och Lars Backström tror att det finns en lösning.

– Vi har haft en konstruktiv dialog med trafikverket kring den fortsatta processen och det är positivt, säger Lars Backström.

Under de senaste veckorna har Västtrafik fått många reaktioner från resenärer. Lars Backström säger att det finns gemensamma krafter som hoppas kunna göra det bästa för pendlarna, han ser en tydlig ambition från Trafikverkets sida att kolla på frågorna i detalj. 

– Nästa vecka får vi se vad det resulterar i. Då får vi förhoppningsvis besked, säger Lars Backström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".