Annie Lööf. FOTO: ADAM IHSE / SCANPIX

Centerpartister oroliga efter Lööfs festkvitton

Västsvenska centerpartister oroas efter avslöjandena kring partiledaren, men en rundring bland ledande centerpolitiker i väst visar att de flesta tror att Annie Lööf kommer att rida ut stormen.

Det blåser hårt runt Annie Lööf efter den senaste tidens avslöjanden om bland annat spritnotor och fester för Näringsdepartementet. Förtroendet sjunker, och i måndags hölls det ett krismöte där Lööf försvarade uppgifterna för Centerns partistyrelse.

– Vi tycker att det här känns oroligt, säger Anne Sörqvist, gruppledare för Centerpartiet i Åmål.

När P4 Väst ringer runt och pratar med  ledande centerpolitiker i området om Lööfs framtid är den allmänna uppfattningen att hon kommer kunna klara sig igenom krisen och sitta kvar som partiledare, trots att många är oroliga för situationen.

– Det är inte så här vi känner Annie och Centerpartiet, utan vi brukar vara noga med att använda skattepengar på ett sparsamt sätt, säger Anne Sörqvist.

Sörqvist framhåller däremot att hon har fullt förtroende för Annie Lööf som partiledare.

Och det finns många andra centerpartister i regionen som fortfarande uttrycker sitt stöd för Lööf som partiledare. Kristina Jonäng, ledamot i regionstyrelsen, berättar att hon har ett gott förtroende för Centerns partiledare.

– Man kan inte släppa taget bara för att det blåser lite grann, säger Kristina Jonäng.

– Det uppstår alltid svårigheter i politiken, och som minister och partiledare blir man utsatt för det.

Jacob Karlsson
0522 670025

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".