Viktoria Carlerbäck tror att OS fått upp svenskarnas intresse för fälttävlan.

Ökat intresse för fälttävlan

"Gemene man har fått upp ögonen"
1:04 min

Viktoria Carlerbäck känd som expertkommentator vid OS i London är ett av de stora namnen som deltar i SM i fälttävlan på Baldernäs. Hon tror att OS har fått upp intresset för fälttävlan hos svenska folket.

I helgen pågår SM i Fälttävlan på Baldersnäs. En av ryttarna är Viktoria Carlerbäck från Borås FRK, som ligger tvåa efter dressyr och terräng igår, lördag. Hannes Malm från Alingsås RS leder tävlingarna.

Viktoria Carlerbäck är numera känd som SVT-s expertkommentator vid OS i London och hon tror att OS har fått upp intresset för Fälttävlan hos svenska folket.

– Vi är en liten sport och när vi fick det utrymmet fick vi ett stort gensvar från allmänheten, inte bara från hästkunnigt folk.

– Gemene man har faktiskt fått upp ögonen för vår fantastiska sport.

Viktoria Carlerbäck tror att det beror på att det är spännande hela tiden i Fälttävlan, särskilt i terrängridningen, där det händer mycket och där man får se miljöer som inte finns i andra idrotter.

– Det är mycket som kan fängsla, säger Viktoria Carlerbäck till P4 Väst.

Hon tycker också att terrängbanan i SM på Baldersnäs är mycket bra och välbyggd.

– De har gjort ett fint jobb och den fantastiska naturen ger många möjligheter att bygga en fin bana.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".