TROLLHÄTTAN

Kompentensutveckling ska skapa jobb

1:39 min

Många jobb ska skapas i Trollhättan genom en speciell form av kompetensutveckling. Det handlar om att företag ska titta in i framtiden och att man därefter ska utforma utbildningar efter vad företagen efterfrågar.

– Så att vi redan nu kan förberedas oss på vad som kommer, säger projektledaren Stefan Knudsen.

Trollhättan har den högsta arbetslösheten i Sverige och i juli presenterade arbetsförmedlingen siffror som visade att arbetslösheten ligger på 16,7 procent.

Nu har ett projekt som heter "Skandinavisk kompetenceutviklingsnetvärk" startat. Från projektets sida vill man framhålla att kompetensutveckling är nyckelordet.

I Trollhättan är det 800 personer och 70 företag som under Lärcentrum i Trollhättan deltar i projektet. Tanken är att man ska föra en dialog med företagen och se vad de behöver för kompetens nu och i framtiden och därefter utforma utbildningar efter det.

Något som man hoppas ska ge nya jobb, men exakt hur många jobb som är målet vill projektledaren Stefan Knudsen inte säga. Men det har gått bra hittills säger han.

– Generellt är vi ganska bra i förhållande till vår målsättning. Vi har fått riktigt många människor i utbildning, säger han.

Victor Jensen

Victor Jensen, P4 Väst

victor.jensen@sverigesradio.se
0522-67 00 64

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista