SAAB

Nevs vill bygga Saab 9-3

3:11 min

Saabs nya ägare Nevs utvärderar nu möjligheten att tillverka den nuvarande Saab 9-3:an, uppger Nevs presschef Mikael Östlund för P4 Väst.

Anledningen är att de har märkt en stor efterfrågan. Det handlar om konventionella bilar, uppger Nevs presschef Mikael Östlund.

– Vi vill nu utvärdera möjligheten att tidigarelägga en produktionstart av 9-3 modellen och då med konventionell drivlina till sommaren 2013, säger Mikael Östlund.

När kan ett beslut tas?

– Det får vi återkomma till. Nu tar vi kontakt med underleverantörerna för att skapa långsiktiga relationer med dem. Och i samband med det så öppnar vi för att vi vill utvärdera den här möjligheten. Eftersom efterfrågan finns så vill vi också se över möjligheten att möta den.

Det handlar om runt 500 underleverantörer som nu får frågan från Nevs. Mikael Östlund kan inte säga något om vad detta innebär för antalet anställda i Trollhättan.

Joachim Lind är vd på Ana Trollhättan. Han är positiv till Nevs planer om att de vill bygga 9-3:an.
– Det är roligt att de kommit fram till det och jag delar den uppfattningen. Vi har rätt så stor efterfrågan lokalt på 9-3 och Saabar i allmänhet. Vi har rätt mycket begagnade bilar som vi säljer i goda volymer och vi har slut på nya bilar så jag skulle absolut välkomna om Nevs drar igång produktionen igen och vi kan sälja nya Saabar, säger han.

Munkis

Man kan ju hoppas att det skulle kunna bli verklighet men är det realistiskt?

Magnus A

Det står en färdig fabrik för att bygga bil, det vore så roligt om de kunde sjösätta detta.

Victor Jensen

Victor Jensen, P4 Väst

victor.jensen@sverigesradio.se
0522-67 00 64

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista