Polisen har inte hittat något motiv för skottet

1:53 min

Efter skottdramat i Trollhättan jobbar polisen nu för att hitta ett motiv och söker gärningsmannen. Det var på söndagskvällen som en man i 30-årsåldern blev beskjuten från en bil.

Det var igår kväll som en man ska ha varit på väg hem till sin bostad när han blev beskjuten i benet på Safirvägen i Stadsdelen Skogshöjden i Trollhättan.

– Det stannade till en bil och skjuter något eller några skott genom bilrutan. En man träffades i benet och fördes senare till Näl, säger inre befäl i Trollhättan, Christer Olsson.

Den man som besköts är inte känd av polisen sedan tidigare och polisen förhörde honom på NÄL under natten.

– Under förmiddagen kommer vi höra honom ytterliggare och noggrannare, men i nuläget har vi inget motiv, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Vet ni någonting om den som sköt?

– Vi har fått vissa uppgifter på skytten, men ingen samlad bild ännu.

Vad gör polisen nu?
– Under natten har det gjorts en teknisk undersökning av platsen och vi har knackat dörr. Vi kommer fortsätta med ytterligare tekniska undersökningar nu när det ljusnat och vi är i området och hör personer som kan ha gjort iakttagelser, säger Thord Haraldsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista