Andreas Westh, Erik Säfström och Stefan Erixson jublar när Sverige blev världsmästare i bandy efter finalsegern mot Ryssland med 5-4 på Medeo-stadion i Almaty i Kazakstan i vintras. Foto Jonas Ekströmer/Scanpix
Sport

Stort intresse för bandy-VM

Nästan 6 000 biljetter är sålda med två månader kvar
1:28 min

Nästan 6 000 förköpsbiljetter är sålda till bandy-VM som avgörs under nästa år i bland annat Arena Vänersborg och Slättbergshallen i Trollhättan.

– Vi är nöjda och tydligen är det unikt att man säljer biljetter överhuvudtaget så långt i förtid inför ett VM, säger Örjan Eriksson, som är projektledare för bandy-VM, till P4 Väst.

Det är drygt två månader kvar till isen ligger spegelblank och det röda nystanet sätts i spel för första gången under VM. Organisationen i Vänersborg har räknat med 20 000 åskådare, en siffra som Örjan Eriksson tror kommer nås.

Även om publiksiffran skulle bli mindre betyder det inte att VM kommer att gå med förlust, enligt Eriksson.

– Det finns mer intäkter än rena biljettintäkter. Det finns försäljning under matcherna och det är sponsorintäkter så förhoppningsvis får det väl täcka upp för de biljettintäkterna vi inte få i sådana fall. Men jag är ganska övertygad om att vi kommer nå upp till det vi har satt i budgeten, säger Örjan Eriksson.

17 av de 20 VM-matcherna kommer att spelas i Arena Vänersborg. De resterande tre matcherna spelas på heden i Göteborg, Slättbergshallen i Trollhättan och i Oslo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".