1 av 5
IFK Vänersborg firar mål mot Vetlanda. Foto: Tomas Bader/P4 Väst
2 av 5
IFK Vänersborg åker in på isen i Arena Vänersborg. Tomas Bader/P4 Väst.
3 av 5
IFK Vänersborg anfaller mot Vetlanda. Foto: Tomas Bader/P4 Väst
4 av 5
IFK Vänersborg försvarar i slutet av matchen. Foto: Tomas Bader/P4 Väst
5 av 5
IFK Vänersborg under en timeout. Foto: Tomas Bader/P4 Väst
Bandy

IFK vände och vann

"Det kan inte bli mycket bättre"
2:30 min

Gästande Vetlanda hade ledningen med båder 0-1 och 1-2 mot IFK Vänersborg, men hemmalaget tog tillbaka kommandot och vände matchen i den andra halvleken. Vetlanda tog timeout efter hemmalagets ledningsmål och pressade på med flera bra avslut, trots det så kunde IFK hålla undan och dessutom uttöka ledningen till 4-2 på övertid genom Johan Koch som kunde fastställa slutresultatet.

Vänersborg hade några fina genomåkningar på Vetlandas planhalva i början av matchen och innan tio minuter var spelade hade IFK haft en farlig frislagsvariant och en hörna där bollen slutligen gick i målställningen. Trots att det var mycket Vänersborg i inledningen av matchen så var det gästerna som tog ledningen genom Jesper Jonsson som sköt ett skott längs med isen.

Bara minuter senare lyckades hemmalaget kvittera på en straff som Joakim Hedqvist satte stenhårt och mycket säkert bakom VBK-målvakten Jonas Persson.

Innan den första halvleken var över hade IFK's Joakim Hedqvist haft ytterligare en farlig chans då han sköt ett riktigt bra skott klockrent i stolpen och Christoffer Norin hade snirklat sig fram till ett läge i straffområdet, men det var gästerna som tack vare William Sjöbergs första Elitseriemål  för säsongen hade med sig 2-1 inför den andra halvleken.

– Det kändes inte riktigt rättvist att vi skulle ligga under i halvtid, säger Johan Koch efter matchen.

I början av andra halvlek var det Vänersborg som pressade på och efter drygt 50 minuters spel kvitterade IFK genom Christofer Fagerström och sedan tog laget också ledningen genom Joakim Hedqvist som gjorde sitt andra mål i matchen.

Efter hemmalgets ledningsmål tog VBK timeout och sedan var det Vetlanda för hela slanten under långa stunder med bland annat räddade skott från IFK-skridskor på mållinjen. Men det räckte inte för Vetlanda utan på övertid kunde Johan Koch fastställa slutresultatet 4-2.

IFK Vänersborg ligger på nionde och Vetlanda på fjärde plats i en något haltande tabell.

Tomas Bader
tomas.bader@sverigesradio.se
0522-67 00 00

IFK Vänersborg-Vetlanda 4-2 (1-2)

Mål IFK: Joakim Hedqvist 2, Christofer Fagerström och Johan Koch.
Mål VBK: Jesper Jonsson och William Sjöberg.
Utvisningar IFK: Henric Eriksson (10), Marcus Sixtensson Ottosson (10) och Joakim Hedqvist(10).
Utvisningar VBK: Simon Hagström (10), Björn Einarsson (10) och Darren Richardsson (5).
Publik: 1415 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".