Miljöpartisten Peter Rådberg från Trollhättan menar att regeringen vetat mer och Saudiaffären än man velat erkänna. Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
P4 Morgon

Peter Rådberg: Regeringen vill mörklägga hela Saudi-affären

"Det här är jätteallvarligt"
2:52 min

Miljöpartiets försvarspolitiske talesman, Peter Rådberg från Trollhättan, är upprörd över uppgifterna om att regeringen plockat bort ett e-postdokument som handlar om den Saudiska vapen-affären.

Det är Ekoredaktionen som idag avslöjar att ett mejl med känslig information om vapenfabriksamarbetet mellan Sverige och Saudiarabien har plockats bort ur regeringskansliets diarium.

– Vi har misstänkt länge att regeringen har kännt till vapensamarbetet. Nu måste Fredrik Reinfelt lägga alla korten på bordet.

– Att ta bort dokument som skulle diarieföras är ett försök att mörklägga hela affären och är dessutom ett lagbrott, säger Peter Rådberg.

Nu uppmanar Peter Rådberg statsministern att kommentera uppgifterna och berätta allt han vet om den så kallade Saudiaffären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".