Uddevallas moderate kommunalråd Henrik Sundström. Foto: Andreas Hansson/Sveriges Radio
Uddevalla

Alliansen vill spara med Socialdemokraterna

Henrik Sundström: ”Det är dumt att gräla”
1:28 min

Majoriteten i Uddevalla vill samarbeta med socialdemokraterna för att få ordning på ekonomin i socialnämnden som väntas gå back med 50 miljoner kronor i år.

– Vi tror att det  vara bra för socialnämnden om vi hittar en så bred lösning som möjligt, vi står inte så långt ifrån varandra, säger det moderata kommunalrådet Henrik Sundström.

För att lösa de ekonomiska problemen i socialnämnden söker nu alltså majoriteten i Uddevalla stöd från oväntat håll. Enligt Henrik Sundström är man överens med Socialdemokraterna om att sätta sig ner och inleda samtal där man främst behöver bestämma hur stort sparbeting man kan lägga på socialnämnden och vilka områden som måste prioriteras i verksamheten.

Henrik Sundström menar att det viktigaste är att hitta en stabil politiskt åtgärd för problemen.

– Det är lite dumt att gräla om sådana här viktiga saker, säger Henrik Sundström.

Kostnaderna för socialnämnden har ökat de senaste åren, trots att man än så länge inte har haft någon ökning av antalet äldre. Och Henrik Sundström menar att det måste man rätta till.

– Tar vi inte åtgärder för detta nu kommer vi att få enorma problem längre fram, säger Henrik Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".