1 av 2
Bengt Hjälms gladdes åt barnens besök och hängde med i sångrörelserna. Foto: Anders Abrahamsson/Sveriges Radio
2 av 2
Barnen från Skördegatans förskola sjöng och underhöll för fullt på Lindens äldreboende i Vänersborg. Foto: Anders Abrahamsson/Sveriges Radio
Vänersborg

FILM: Stämningsfullt när barnen sjöng på Lindens äldreboende

"Dom borde komma hit oftare"
4:46 min

Stämningen var topp när femåringarna på Skördegatans förskola idag hälsade på sina betydligt äldre kompisar på Lindens äldreboende i Vänersborg. Med sånger som Hej hej låten, Klappa händerna när du är riktigt glad och Teddybjörnen Fredriksson släppte så väl gamla som unga loss. 

En av tanterna som släppte loss ordentligt var Annabrita Urby, 80.

– Det är jätteroligt och piggar upp tillvaron när barnen kommer hit och sjunger, de borde komma oftare, sa Annabrita Urby.

Aktiviteten är en del av ett projekt och samarbete mellan barn- och ungdsomsförvaltnignen och socialnämnden som finansierats av pengar från kommunens kulturråd.

– Det här är otroligt uppskattat av de äldre, en riktig glädjestund. Det kommer fortsätta under våren och nästa höst och sedan hoppas vi på en fortsättning efter det också, säger enhetschefen för äldrevården i Vänersborg Pernilla Leckström.

En annan som också hoppas på en fortsättning är Bengt Hjälm som visserligen inte hade någon favoritlåt utan tyckte allt var bra.

– Musiken är bra, det är den alltid, säger Bengt Hjälm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".