1 av 5
Alexandra Dahlström, Jesper Ganslandt och Olle Sarri minglade på premiärkvällen. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio
2 av 5
Olle Sarri, Alexandra Dahlström och Jesper Ganslandt.
3 av 5
Mycket folk minglade. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio
4 av 5
Det fanns gott om dricka. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio
5 av 5
Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio

Blonda brudar på vita duken

1:28 min

Ikväll har filmen Blondie premiär med Carolina Gynning i en av huvudrollerna. Filmen, som är inspelad i väst handlar om tre systrar med helt olika liv som återvänder hem för att fira sin mammas 70 års dag men inte utan att relationerna prövas.

– Den stora utmaningen för mig har legat i att spela någon som är tystlåten och tillbakadragen, säger Alexandra Dahlström, känd från Fucking Åmål, som spelar lillasyster Lova.

Hon har två systrar som är långt gapigare än Lova som är blyg.

–Framför allt tror jag inte att hon vet hur hennes liv håller ihop med det gör ju ingen annan i filmen heller.

Filmen Blondie är mestadels inspelad på Vänersnäs och gestaltar en familj som återförenas när mamman i familjen fyller 70 år. Elin, spelad av Carolina Gynning återvänder till Sverige från sitt modelliv i Milano. Men när alla systrar återförenas med sin dominanta mamma ställs relationerna på sin spets.

Regissören till filmen, Jesper Ganslandt hämtade inspiration genom egna favoritfilmer och böcker, men även från skådespelarna själva.

–Alla dom som spelar har jag inspirerats av innan jag frågade om dom ville spela.

Men det var speciellt med Carolina Gynning, berättar Jesper Ganslandt, för hennes liv vet man rätt mycket om redan innan man pratar med henne.

–Rollen ligger också nära någonting som hon vet någonting om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista