Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Tanum

Lämnade huset kort stund - tjuvar bröt sig in

I Backa i Bullaren var det inbrott i en bostad igår eftermiddag. Husägaren lämnade sitt hus vid 18-tiden, och när han kom tillbaka efter en kort stund var det någon som hade brutit sig in. Och det har varit flera inbrott i norra Bohuslän under det senaste dygnet.

I Håfors utanför Hedekas var det en villa som fick påhälsning av tjuvar som stal smycken, och senare anmäldes också ett villainbortt i Ho gane utanför Munkedal. Där var det också smycken och värdesaker som försvann och polisen tror att det är samma tjuvar som varit framme.

I Svarteborg anmäldes ett inbrott i ett hus hos en person som varit bortrest. Där fick tjuvarna med sig ett kassaskåp.

I Uddevalla var det inbrott i Pressbyrån på Järnvägsgatan i natt. Två tjuvar krossade en ruta, men de fick inte med sig mer än några snusdosor.

En bilägare i Brålanda gick sent i går kväll ut till sin bil eftersom larmet gått, och hittade då en kvinna i bilen. Den 46-åriga kvinnan, som är känd av polisen sedan tidigare, hade brutit sig in i bilen och plockat på sig mynt och annat av lite värde. Förutom bilinbrottet är hon också misstänkt för ringa narkotikabrott.

Enligt inre befäl i Strömstad har inbrotten ökat kraftigt i Tanums kommun, medan de har minskat på andra håll i Fyrbodalsområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".