Misstänkt mord i en villa i Uddevalla. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO.
Mordet i Hässleröd

Polisen har säkrat biologiska spår i Hässleröd

1:24 min

Det kommer troligen att dröja innan åtal kommer att väckas mot de personer som misstänks ha mördat en 41-årig man i Hässleröd utanför Uddevalla. Samtidigt har polisen bundit biologiska spår till en av de misstänkta gärningsmännen.

Exakt vad för spår det det handlar om vill chefsåklagare Niklas Sannerholm inte gå in på. Men spåren ska tillhöra den äldre av de två misstänkta gärningsmän som sitter häktade misstänkta för mord, en 33-årig man från Uddevalla.

När det gäller den mördade 41-årige mannens före detta sambo som suttit häktad misstänkt för anstiftan till mord så har hon tills vidare släppts på fri fot även om brottsmisstankarna mot henne kvarstår.

När det gäller åtal mot de misstänkta personerna säger Niklas Sannerholm att det troligen kommer att dröja.

– Jag har fått till den 7 december på mig, men troligen kommer det att ta ännu längre tid vilket innebär att jag kommer få begära förlängning, säger Niklas Sannerholm.

Det var i början av oktober den mördade mannen hittades i sitt hus i Hässleröd utanför Uddevalla efter att hans hus brunnit. Hur mannen dött vill inte chefsåklagaren Niklas Sannerholm säga mer än att det inte var av själva branden.

Läs mer om mordet i Hässleröd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista