Tappade bort hund i Ljungskile – startade Missing dog

När Tomas Söderberg fick ett sms om en bortsprungen hund fick han en idé. Precis som organisationen Missing People hjälper till att hitta försvunna personer ska Missing Dog hitta bortsprungna hundar. – Bra idéer kan man stjäla, säger han. 

För tre år sedan var Tomas Söderberg från Linköping på semester i Ljungskile när hans schäfer Kaxa försvann. Hon var borta i tre dagar.

– Jag vet hur det känns och jag har kvar känslan, säger mannen som är initiativtagare till Facebooksidan Missing Dog Östergötland.

Det lokala initiativet har på bara några dagar fått över 1 200 medlemmar.

Syftet med den gemensamma anslagstavlan är att samla tips eller folk som kan hjälpa till att leta efter försvunna hundar, berättar corren.se.

– Polisen har inte tid att leta efter hundar, säger Tomas Söderberg.

När Kaxa försvann gick kommunikationen fel någonstans hos polisen. För någon hade ringt in och berättat att de hade hittat henne - Kaxa var bara en halv kilometer bort.

– Först när jag ringde till radion som gick ut med ett meddelande hörde en person av sig och berättade att de hade hittat en svart schäfertik. Då grät jag lite.

Sedan sidan skapades har folk från bland annat Norrland och Stockholm hört av sig till Tomas Söderberg.

– Mitt tips är att starta lokala sidor, Missing Dog skulle kunna finnas i alla län.

Annika Augustsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".